Overcome Barriers with Music

Özel eğitimin temel amacı çocuğun içinde yaşadığı topluma uyum sağlamasını desteklemektir. Bu doğrultuda bakıldığında özel eğitim ile çocuğun bilgi ve beceri kazanması ve sosyalleşmesi beklenmektedir. Bu becerilerin kazandırılması için birçok farklı öğretim yöntemi ve modeli kullanılmaktadır. Bu yöntemlerden biri de eğitimde müziğin kullanılmasıdır. Çok eski zamanlardan beri müzik, bireyin öğrenme ve sosyalleşme becerilerini arttırmada önemli bir rol oynadığı bilinmektedir. Bu projeyi oluşturma amacımız, özel eğitim öğrencilerinin müziği kullanarak beceri kazanmasını, başka ülkelerden arkadaşları ile sosyalleşmesini, yaptıkları faaliyetler ile üretime katılmasını sağlamaktır.

Özel Gereksinimli öğrencilerimizin;

1.     Sosyalleşmelerini sağlamak,

2.     Müzik yoluyla bilgi ve beceri kazanabilmelerini sağlamak,

3.     Atık malzemeleri geri dönüştürerek üretebilmelerini sağlamak,

4.     Farklı kültürler hakkındaki bilgilerini arttırmak,

5.     Akranları ile etkili iletişim kurabilmelerini ve iletişim araçlarını kullanabilmelerini sağlamak,

6.     WEB 2 araçlarını tanıtmak,

7.     Güvenli internet kullanımı hakkında bilgi edinmelerini sağlamak,

8.     Çevrelerinde daha görünür olmalarını sağlamak amacıyla yola çıktığımız projemiz tamamlanmış olup, Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

05-02-202405-02-2024