2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

Otizm doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan nöro-gelişimsel bir farklılıktır. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişin etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı düşünülmektedir.

Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilir, gelişim sağlanabilir, büyük ilerleme kaydedilebilir ve hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmayabilir.

2 Nisan , tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla,2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin arttırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Bizde otizme ve otizmli çocukların yaşadıklara sorunlara dikkat çekmek için çevremizdeki okul bahçelerine kırmızı kurdale bağlayarak, mesajımızı paylaştık. Okul bahçemizde otizmli çocuklarımız ve ailelerinin katılımıyla; balık tutma oyunu, hayvanları buzdan kurtarma, sudaki ponponları yakalama oyunu oynadık ve paraşütümüzle müzik eşliğinde dans ettik. Bu eğlenceli gün için emeği geçen tüm öğretmenlerimize, etkinliğimize katılan tüm veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

03-04-202403-04-202402-04-202402-04-202402-04-202402-04-2024

02-04-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 3  kişi beğendi